12.

Gesloten woning BV - Merelbeke

Gezellige multifunctionele patiotuin bij gesloten woning

Merelbeke Merelbeke Merelbeke
Merelbeke

Plantbakken in cortenstaal

Hier was onze opdracht om van het bestaande gazon, tussen hoofdterras grenzend aan de leefruimte en de achterliggende garage, een zo gezellig mogelijke ruimte te maken.
Grenzend aan het terras werden plantenbakken voorzien in cortenstaal die door hun hoogte en vorm, enige geborgenheid schenken op het bestaande terras en van de nieuw aangelegde tuin, een échte patiotuin te maken. 

 

Multifunctioneel, gezellig en onderhoudsvriendelijk 

In eerste instantie opteerden de eigenaars om een nieuwe grasmat te voorzien maar omdat de ruimte frequent gebruikt wordt door de hond en kinderen en de wandeling tussen terras en achterliggende garage dagelijks werd gemaakt, kozen we voor gestabiliseerd grind dat op zijn manier perfect waterdoorlatend is en enorm duurzaam. Om de relatie tussen terras en garage subtiel aan te tonen, werd gekozen voor een speelse opstelling van stapstenen.
Daar er ook werd aangegeven dat men hield van seizoensplanten in pot, werden er niet meer dan één border en meerstam voorzien, zo kan men op gelijk welk moment van het jaar spelen met invulling van de ruimte. 

  • Concept: Studio Landschap 
  • Uitvoering: Studio Landschap