04.

Villa DV - Haaltert

Moderne Villa met praktijkruimte in glooiend landschap

Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert Haaltert
Haaltert

Terrassen en trap in uitgewassen beton

Gezien de verschillende eenheden binnen de woning (namelijk privaat wonen en semi-openbaar werken) moest er in de opmaak van dit ontwerp goed nagedacht worden over de uiteindelijke functies van de tuin.
Zo moest het in de voortuin voor de bezoeker duidelijk gemaakt worden dat privé en praktijk gescheiden zijn zonder dat dit storend is voor enige partij. Dit konden we verwezenlijken door onderscheid te maken in materialen.
In de achtertuin werd hetzelfde principe toegepast, zo werden de terrassen en bijhorende trap gerealiseerd in uitgewassen beton, wat een zeer duurzaam en natuurlijk ogend resultaat neerzet.

 

Paden in kasteelgrind

Om de verschillende terrassen met elkaar in relatie te brengen en verhouding woning-praktijk-terrassen zo zacht mogelijk te maken, werd er voor een contrasterend materiaal gekozen, namelijk kasteelgrind dat in grindstabilisatieplaten werd geplaatst. Zo bereikt men een heel zacht maar ook strak gegeven.

 

Lamellenwand in zwart gelakt staal

Tussen de praktijk en woning, bij het overdekte terras en tuinberging, moest een visuele scheiding worden voorzien die op zich toch nog maximale transparantie behield.
Zo werd een wand ontworpen met onderling schuin geplaatste lamellen, waardoor de praktijkbezoeker toch een glimp kan opvangen van het groen dat bij het privaat terras behoord, zonder dat hij de gebruiker stoort die maximaal kan genieten van de privacy op het terras. 

  • Concept: Studio Landschap
  • Uitvoering: Tuinen Hullebroek & Studio Landschap