07.

Woning SV - Hijfte

Uitnodigende voortuin en golvende achtertuin in verschillende niveau's bij riante woning

Hijfte Hijfte Hijfte Hijfte Hijfte Hijfte Hijfte Hijfte Hijfte Hijfte
Hijfte

Carte blanche

Voor dit project kregen we carte blanche. De woning beschikte reeds over een aangelegde tuin maar deze was door de jaren heen aan vernieuwing toe geraakt. Er moest geen rekening gehouden worden met te behouden elementen, dus lieten we onze creativiteit los.

 

Uitnodigende voortuin

Doordat de woning zich op redelijke afstand van de straat bevindt, werd gekozen voor een trechtervormige oprit. Op die manier creëer je een illusie van versmalling, maar eens je halverwege de oprit staat, wordt je naar de voordeur gezogen.
Verder werd de voortuin maximaal van groen voorzien, daar dit voor een buffer zorgt ten opzichte van de straat alsook voor een sfeervolle meerwaarde voor de bewoner. 

 

Golvende achtertuin met extensieve tuinkamer

In de achtertuin werd gekozen voor een ruim terras dat in relatie staat met plantrijke borders die verder uitdeinen richting de achterste lagergelegen tuinkamer. 
Hier werd uiteindelijk gekozen voor extensief gazon voorzien van een bloemenmengsel, dat voor heel wat extra leven zorgt. Door de inplanting van een bomenrij wordt er ook een oplossing geboden aan de nodige visuele buffer. 

  • Concept: Studio Landschap
  • Uitvoering: Tuinen Moens & Studio Landschap